lørdag 9. mai 2009

Norsk Gull i Nordic chef of the year 2009

Det var hard konkurranse da Johan Laursen (Sverige), Þráinn Freyr Vigfússon (Island), Allan Poulsen (Danmark), Suvi Tikamo (Finland) og vår egen Alexander Berg kjempet om tittelen Årets Nordiske Kokk 2009 i Reykjavik 9.mai. Islandske Þráinn Freyr Vigfússon kom på andreplass og Allean Poulsen fra Danmark fikk bronsemedaljen.
Alexanders GULL - Meny

Glazed Icelandic langoustine with fennel, dill and horseradish
turbot “sous vide” with toast and kalix kaviar
nordic spring vegetables with hollandaise
langoustine vinaigrette

-

Icelandic salted cod with green peas and bacon
lightly smoked icelandic char with ramson
salted cod and potato tart
norwegian onions and jerusalem artichoke “friccasèe”
onion sauce “noisette”

-

Blueberry soufflé and compote with thyme
parfait of icelandic cream with seasoned breadcrumbs
skyr cream and norwegian pickled apples with cinnamon
dark chocolate ganache with salted nuts



Juryen som bestod av blant andre Håvard Ravn Larsen fra Norge og Per Mandrup fra Danmark ble ledet av Brendan O´Neill fra den irske kokkeforeningen og continental director North-Europe i WACS. Den norske dommeren Håvard R. Larsen kunne fortelle at det var høyt nivå på de øverste deltagerne, men at Alexander var en klar vinner.

Ingen kommentarer:

 
Bloggurat