søndag 26. april 2009

Nordisk Kokk 2009

Konkurransen går av stabelen 9. mai under Nordisk Kongress på Island

Hoveddommer er Brendan O’Neill. De øvrige dommerne er Håvard Ravn Larsen, Norge, Ragnar Ómarsson, Island, Per Mandrup, Danmark og Martti Lehtinen, Finland. Sveriges dommer er ikke klargjort enda.

Norges deltaker i år er Alexander Berg fra N.B. Sørensen i Stavanger. Han vant NM i Kokkekunst i Stavanger i 2008 og kvalifiserte seg med det til denne konkurransen. Alexander er også ny deltaker på Det Norske Kokkelandslaget.

I konkurransen på Island møter han Johan Laursen fra Sverige, Þráinn Freyr Vigfússon fra Island, Allan Poulsen fra Danmark og Suvi Tikamo fra Finland.

Alexander er i likhet med de andre deltakerne blitt tildelt en vertskokk som vil være med og assistere han under forberedelsene.

Temaet for konkurransen er det islandske og det nye nordiske kjøkken. Hovedingrediensene i konkurransen er:

Forrett – Islands hummer med piggvar
Hovedrett – Islandsk klippfisk og røye
Dessert – Islandsk sjokolade 70%, blåbærpuré og islandsk fløte.

Alle rettene skal legges opp og presenteres for 12 gjester på tallerkener fra Figgjo. Konkurransen tar totalt 6 timer og 40 minutter. Forrett skal serveres etter 5 timer, hovedrett etter 5 timer og 50 minutter og dessert etter 6 timer og 40 minutter.

Ingen kommentarer:

 
Bloggurat