lørdag 25. april 2009

Gunnar Hvarnes er årets kokk 2009

Til daglig er han matfaglig konsulent på GI, i år vant han, sammen med commis Stian Gjerstad Iversen, titlen som årets kokk 2009.

Gunnar er en dyktig tekniker med et stort engasjement og interesse for faget.
Han har bevist gjennom kokkelandslaget at han er blant de beste og kan
konkurranser. Han er en svært god kandidat til Bocuse d'Or og kan fylle skoene
til Geir, sier Bent Stiansen.
Juryen bestod av tre verdensmestere, to sølv- og en bronsevinner, og kokkene hadde seks timer på å komponere menyen som skulle serveres til 14 personer. Det var vistnok et uvanlig tett heat i topp tre, hvor andreplassen gikk til Even Ramsvik , kokk og medeier i Restaurant Oscarsgate i Oslo, mens Kari Innerå kapret tredjeplassen. Hun er kjøkkensjef på Cru Vin og Kjøkken i Oslo.

Her er vinnermenyen:

Sterling Kveite fra Hjelmeland
Krydderbakt kveitefilet med stekt løk og skogsyre
Kvitsøykomle med trøffelsmør
Variasjon med rotgrønnsaker med Norske Dyrkede Blåskjell og persille
Lettrøkte jordskokker med eple og sprøtt piggvarfett
Emulsjon med sitron, brunet smør og kalvesjy

Storfe fra Jæren Smak
Kullgrillet bog og ytrefilet med einearoma
Glassert oksebryst med selleri, rødbeter og pepperrot
Duo av blomkål og brokkoli, sort trøffel
Potet bonne femme med parmesan og brød
Rødvinssaus "Dauro"
Les resten på Bocuse d'Or Norge

Ingen kommentarer:

 
Bloggurat